عوامل ظاهر شدن ناگهانی خال در بدن

خال و خال‌های گوشتی بسیار شایع هستند و اکثر افراد حداقل یک یا چند خال دارند. دلیل وجود خال‌ها غلظت سلول‌های تولید کننده رنگدانه در پوست شما است. شاید دقت کرده‌اید که در افراد با پوست‌های روشن خال‌های بیشتری وجود دارد. عوامل ظاهر شدن ناگهانی خال در بدن متعدد است. علت به وجود آمدن خال ناشناخته است. آنچه تصور می‌شود این است که عوامل وراثتی و ژنتیکی و یا نور خورشید ممکن است از دلایل به وجود آمدن خال باشد.

نوی (nevi) یک نام فنی برای خال می‌باشد و از کلمه لاتین به معنی تولد می‌آید.

خال معمولا در دوران کودکی و یا حتی نوجوانی آشکار می‌شود و با رشد هر فرد ممکن است اندازه و رنگ آن نیز تغییر کند. خال‌های جدید ممکن است در زمان‌هایی که سطح هورمون شما تغییر می‌کند مانند زمان بارداری نیز آشکار گردد.

قطر بیشتر خال‌ها کمتر از ۴/۱ اینچ است. رنگ خال‌ها ممکن است از صورتی تا قهوه‌ای و یا سیاه متغیر باشد. خال‌ها ممکن است به صورت تکی و یا به صورت گروهی روی صورت و یا بدن شما آشکار شوند.

تقریبا اکثر خال‌ها خوش خیم (غیر سرطانی) می‌باشند. اما خال‌های جدید ممکن است که در افراد بالغ به خال‌های بدخیم تبدیل شوند. اگر یک خال جدید زمانی که شما در سنین بزرگسالی به سر می‌برید، ظاهر می‌شود و یا اندازه یک خال قدیمی در حال تغییر و بزرگ شدن است، شاید لازم باشد که برای این مسئله به مرکز خالبرداری اصفهان مراجعه کنید تا مطمئن شوید این خال بدخیم نمی‌باشد.

مرکز خالبرداری اصفهانانواع خال‌ها

خال‌ها در بدن و صورت در انواع مختلفی وجود دارند.

خال‌های مادرزادی

بسیاری از خال‌ها از زمان بدو تولد نوزادان در بدن و یا صورت آن‌ها وجود دارند. این خال‌ها مادرزادی بوده و در اندازه و رنگ و شکل‌های متفاوتی وجود دارند. شاید بتوان گفت که حدود ۰.۲ تا ۱.۲ درصد از نوزادان با این نوع خال متولد می‌شوند.

برخی از خال‌ها زمانی که کودکان بزرگ‌تر می‌شوند و به سن بزرگسالی می‌رسند، به خاطر دلایلی مانند زیبایی می‌تواند، برداشته شوند. از سنین ۱۰ تا ۱۲ سالگی کودکان قادر به تحمل بی حسی موضعی و درمان خال‌ها می‌باشند. روش‌های درمان خال‌ها عبارتند از:

  • عمل‌های جراحی زیبایی
  • لایه برداری پوست
  • اصلاح پوست
  • روش‌های شیمیایی برای روشن سازی پوست
  • روش‌های لیزر برای روشن سازی

چیزی که لازم است به آن توجه داشته باشید این است که خال‌های بزرگ مادرزادی ممکن است در بزرگسالی به خال‌های بدخیم تبدیل شوند. تغییرات در اندازه، رنگ و یا شکل خال‌ها و یا دردناک بودن آن‌ها بهتر است توسط یک متخصص پوست ارزیابی و بررسی گردد.

خالبرداری | کلینیک دکتر روزبهانیخال‌های اکتسابی

خال‌های اکتسابی، خال‌هایی هستند که پس از تولد و به مرور زمان روی پوست شما آشکار می‌گردند. این خال‌ها همچنین به عنوان خال‌های رایج شناخته می‌شوند. این خال‌ها ممکن است در هر نقطه از پوست شما آشکار شوند.

افرادی با پوست متوسط به طور متوسط ممکن است بین ۱۰ و یا ۴۰ عدد از این خال‌ها داشته باشند. برداشتن خال در اصفهان در مراکز معتبر و زیر نظر پزشک متخصص پس از انجام معاینات لازم، برداشته می‌شود.

خال‌ها به طور عمده در انواع زیر وجود دارد:

  • گرد و یا بیضی شکل
  • صاف و بلند و گاهی اوقات به صورت گنبدی شکل
  • نرم و یا زبر و خشن
  • یک رنگ و بدون تغییر در رنگ (قهوه ای، سیاه، قرمز و یا صورتی)
  • کوچک و یا بزرگ
  • در برخی از خال‌ها ممکن است مو وجود داشته باشد.

ممکن است، افرادی با رنگ پوست تیره‌تر نسبت به افرادی با رنگ پوست روشن‌تر، رنگ خال‎های تیره‎تری داشته باشند. اگر بیش از ۵۰ خال در پوست صورت و یا بدن خود داشته باشید، بهتر است که به یک متخصص پوست مراجعه نمایید.

خالبرداری | کلینیک دکتر روزبهانیخال‌های بی قاعده یا آتیپیکال

خال‌های آتیپیکال ممکن است در هر نقطه از بدن و یا پوست بدن شما آشکار شوند. خال‌های بی قاعده معمولا در بدن وجود دارند، اما گاهی اوقات ممکن است آن‌ها را در گردن، سر و یا پوست صورت خود مشاهده کنید. البته این خال‌ها به ندرت در پوست صورت آشکار می‌شوند.

خال‌های بی قاعده خوش خیم ممکن است در برخی از ویژگی‌ها با ملانوم (یک نوع سرطان پوست) مشابه باشند. بنابراین بهتر است که این خال‌ها به طور منظم توسط یک متخصص پوست بررسی شده و هرگونه تغییر در اینگونه خال‌ها به پزشک اطلاع داده شود.

احتمال تبدیل شدن خال‌های آتیپیکال به خال‌های بدخیم و یا سرطانی وجود دارد. اما در واقع تنها از میان ۱۰۰۰۰ خال آپیتیکال یک خال به خال بدخیم تبدیل می‌شود.
از لحاظ شکل ظاهری خال‌های بی قاعده به عنوان خال‌های زشت شناخته می‌شوند.

ویژگی خال‌های بی قاعده

  • از لحاظ شکل ظاهری بی نظم هستند و به صورت غیرخطی وجود دارند.
  • در رنگ‌های متنوع قهوه‌ای، قرمز و یا صورتی یافت می‌شوند.
  • اندازه آن‌ها ۶ میلی‌متر و یا بیشتر است.
  • در افرادی با رنگ پوست‌های متوسط رایج‌تر می‌باشند.
  • در افرادی که بیشتر در معرض آفتاب هستند، بیشتر ظاهر می‌شوند.

در صورتیکه بیش از چهار خال آتیپیکال داشته باشید و یا نسل‌های قبلی شما دارای ملانوم بوده‌اند، شما نسبت به سایرین بیشتر در خطر معرض ملانوم هستید. چنانچه اعضای خانواده شما دارای خال‌های آتیپیکال باشند خطر ابتلا به ملانوم در شما ۱۷.۳ برابر بیشتر از سایر افراد خواهد بود.

خالبرداری | کلینیک دکتر روزبهانیعلت به وجود آمدن مول‌های جدید چیست؟

علت به وجود آمدن یک خال جدید در بزرگسالی دلیل کافی کشف نشده است. خال‌های جدید ظاهر شده، ممکن است خوش خیم و یا حتی بدخیم باشند. تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۵ صورت گرفته، نشان داده است که جهش‌های ژنتیکی در ۷۸ درصد از موارد عامل به وجود آمدن ملانوم می‌باشند، اما فرایندهای مولکولی موثر در تبدیل یک خال به خال سرطانی و بدخیم هنوز شناخته نشده است.

قرار گرفتن در معرض نورخورشید (UV) و یا عوامل ژنتیکی هر دو از عواملی هستند که ممکن است باعث تبدیل شدن یک خال به خال بدخیم و یا سرطان پوست شوند. قرار گرفتن در معرض نور شدید آفتاب در دوران کودکی و نوجوانی ممکن است در آینده منجر به آسیب‌ها و بیماری‌های پوستی شود.

دلایلی که ممکن است باعث به وجود آمدن خال جدید شود:

  • افزایش سن
  • پوست‌هایی با رنگ متوسط و موهای نازک و قرمز
  • سابقه خانوادگی خال‌های آتیپیکال
  • استفاده از داروهایی که باعث آسیب به سیستم ایمنی بدن می‌شوند.
  • استفاده از آنتی بیوتیک‌ها، داروهای هورمونی و یا داروهای ضد افسردگی
  • جهش ژنتیکی
  • قرارگرفتن در معرض نور شدید خورشید

خال‌های جدید احتمال بیشتری دارند که به خال‌های بدخیم و یا سرطانی تبدیل شوند. اگر شما در بزرگسالی شاهد به وجود آمدن خال‌های جدید شده‌اید، بهتر است که به یک متخصص پوست مراجعه کنید. روش‎های مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد، برداشتن خال با لیزر در اصفهان از روش‌های رایج از بین بردن خال است.

خالبرداری | کلینیک دکتر روزبهانیعلائم هشداردهنده مربوط به خال

زمانی که یک خال قدیمی در بدن شما دچار تغییر می‌گردد و یا زمانی که یک خال جدید در بزرگسالی در بدن شما به وجود می‌آید و یا چنانچه خال شما دچار خارش، خون‌ریزی و یا درد شده است، بهتر است که به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

ملانوم یکی از بدترین عارضه‌های پوستی به شمار می‌آید. اما برخی از خال‌های تازه به وجود آمده در نقاطی از بدن که در معرض آفتاب بوده‌اند مانند پوست صورت، سر و یا گردن قابل درمان می‌باشند.

ملانوموس

ملانوموس معمولا دارای یک شکل نامتقارن در هر نیمی از خال می‌باشد، در مرزهای منظمی به وجود نمی‌آید و غیرخطی است، رنگ‌های مختلفی دارد و قطر آن بیش از ۴/۱ اینچ می‌باشد و حتی ممکن است اندازه، رنگ و یا شکل آن تغییر کند.

ارزیابی پوست

بررسی پوست بدن به صورت منظم می‌تواند به شما در مشاهده تغییرات به وجود آمده در بدن کمک کند. بیش از نیمی از تغییرات و علائم هشدار دهنده سرطان پوست در قسمت‌های مختلف بدن رخ می‌دهد که با بررسی آن می‌توانید از وجود این علائم آگاه شوید.

رایج‌ترین قسمت‌های بدن برای بروز علائم ملانوم در زنان دست‌ها و پاها و در مردان قسمت‌های سر و گردن می‌باشد.

افراد با رنگ پوست تیره‌تر کمتر در معرض ابتلا به ملانوم می‌باشند. قسمت‌های رایج بدن برای بروز علائم ملانوم در افرادی با پوست تیره، پاها، کف دست، میان انگشتان پا و دست می‌باشد.

مراجعه به متخصص پوست

خال‌هایی که در بزرگسالی ظاهر می‌شوند، بهتر است که توسط یک پزشک و متخصص پوست بررسی گردد. توصیه‌‌ی می‌شود، افراد سالیانه یکبار به متخصصان پوست مراجعه کنند. در صورتیکه در معرض ابتلا به ملانوم باشید، بهتر است که هر ۶ ماه یکبار به پزشک مراجعه نمایید. تشخیص زود هنگام این بیماری در تسریع فرایند درمان موثر خواهد بود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *