در برخورد با خال‌های آلوده و عفونی لازم است چه اقداماتی انجام دهیم؟

خال یک نقطه رنگی در سطح پوست شما است که در اثر غلظت بالای سلول‌های تولیدکننده رنگدانه ملانوسیت به وجود آمده است. اصطلاح پزشکی برای مجموعه از خال‌ها نوی (nevi) نامیده می‌شوند.  اکثر خال‌های موجود در سطح پوست خوش خیم می‌باشند. برخی از خال‌ها از زمان بدو تولد در افراد وجود دارند که به آن‌ها خال‌های مادرزادی نیز گفته می‌شود.
اما ممکن است برای شما هم سوال پیش آمده باشد که در برخورد با خال‌های آلوده و عفونی لازم است چه اقداماتی انجام دهیم؟

خال‌ها ممکن است در اثر عفونت و یا محرک‌های خارجی آلوده شوند. بروز این عفونت‌ها و آلودگی‌ها ممکن است به علت وجود قارچ‌های پوستی و یا ویروس‌ها باشند. برخی از باکتری‌هایی که روی پوست شما زندگی می‌کنند، ممکن است از عوامل ایجاد این آلودگی‌ها و  بروز عفونت در خال‌ها شوند.

در صورتیکه شاهد تغییرات ظاهری و یا حتی خون‌ریزی در خال‌های موجود در سطح پوست خود می‌باشید، بهتر است که حتما به متخصص پوست مراجعه کنید و خودتان اقدامی برای مدیریت و یا برطرف کردن مشکل انجام ندهید. مرکز خالبرداری اصفهان، با داشتن تجهیزات و کادر پزشکی متخصص، خال را بررسی می‎کند و برای درمان خال اقدامات لازم را انجام می‎دهد.
تغییرات ظاهری و یا حتی خون‌ریزی در خال‌های موجود در سطح پوست، ممکن است نشانه‎ای از سرطان پوست در حال توسعه باشد.
اینکه چه چیزی باعث به وجود آمدن خال در سطح پوست می‌باشد، هنوز مشخص نیست. اما اکثر مردم حداقل یک خال در سطح پوست خود دارند.

خالبرداری | کلینیک دکتر روزبهانیخال‌ها مانند هر قسمت دیگری از بدن دچار عفونت می‎شوند، علائمی که نشان دهنده بروز عفونت در خال‌ها می‌باشند شامل موارد زیر است:

  • قرمز شدن و یا متورم شدن خال
  • خون‎ریزی از سطح خال
  • ترشح
  • درد و یا تب

چه چیزی باعث عفونت خال‌ها می‌گردد؟

معمولا خال‌ها به دلیل تجمع باکتری‌ها در سطح پوست آلوده می‌شوند. با این حال وجود قارچ‌ها و یا ویروس‌های پوستی ممکن است مزید بر علت شوند. عفونت‌های باکتریایی ممکن است در درون خال ایجاد شوند و در آن گسترش یابند. عفونت‌های باکتریایی گسترش یافته در خال به عنوان سلولیت شناخته می‌شوند.
با ایجاد عفونت‌ها در درون خال‌ها این باکتری‌ها به صورت غیر‎طبیعی افزایش می‌یابند.

دلایلی که باعث می‌شود خال‌های موجود در سطح پوست آلوده شوند، عبارتند از:

خراشیده شدن و یا برداشتن خال

ایجاد خراش در سطح پوست و یا حتی اقدام برای از بین بردن خال‌های موجود در سطح پوست منجر به ایجاد حفره‌هایی در سطح پوست می‌شود که به باکتری‌ها و یا قارچ‌های پوستی اجازه می‌دهد که در درون این حفره‌ها رشد کنند. برداشتن خال در اصفهان با روش‎های مختلفی و زیر نظر پزشک متخصص انجام می‌شود.

خالبرداری | کلینیک دکتر روزبهانیساییدگی و یا ایجاد زخم در خال

بریدگی و یا خراشیدگی در سطح خال و یا اطراف آن، یکی از عوامل آلودگی خال می‎باشد. این مسئله می‌تواند راه ورود باکتری‌ها و یا قارچ‌های پوستی به خال را باز کند. خال‌های موجود در اطراف کمر، زیر بازو و یا در کشاله ران به سادگی تحریک می‌شوند.

موی درحال رشد

خال‌ها ممکن است در سطح یک فولیکول مو ظاهر شوند، این امر باعث رشد مو در سطح خال می‌شود. رشد مو در خال ممکن است یک مسئله طبیعی باشد و این نشان دهنده یک وضعیت جدی پزشکی نمی‎باشد. اما رشد مو در خال باعث ایجاد زخم‌های کوچکی در اطراف خال می‌شود که این مسئله می‌تواند راه ورود باکتری‌ها و قارچ‌های پوستی را به سطح خال باز کند. در حالت کلی هر چیز که باعث آسیب به خال و یا پوست اطراف آن شود، در نهایت منجر به ایجاد عفونت شود.

درمان خال‌های آلوده

در صورتیکه عفونت موجود در خال‌های سطح پوست شما در مدت دو روز بهبود نیافت، پیشنهاد می‎کنیم حتما به پزشک مراجعه کنید، زیرا پزشکان، پس از تشخیص مشکل، روند صحیح درمان را تعیین و آن را آغاز کنند. یک متخصص پوست  تعیین می‌کند که آیا علائم هشداردهنده‌ای برای سرطان پوست در خال‌های موجود در بدن شما وجود دارد و یا خیر. خون‌ریزی مداوم از سطح خال‌ها ممکن است دردسر ساز باشد، بنابراین در صورت مشاهده این مسئله بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.

آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌های موجود در سطح خال

برای عفونت‌های جزئی در سطح خال‌ها بهترین راه این است که در روز چند بار آن را با آب و صابون بشویید و سپس آن را با یک حوله تمیز خشک نمایید.

تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که داروهای موضعی، مفید واقع می‌شوند. اما در برخی مواقع امکان دارد، حساسیت‌های آلرژیک ایجاد کنند و سبب شوند که باکتری‌ها و قارچ‌ها نسبت به درمان‌های آنتی بیوتیکی مقاوم شده و در نهایت منجر به عفونت‌های جدی‌تری شوند.

زمانی که یک خال تمیز و خشک شد، بسته به موقعیت مکانی خال، لازم است ناحیه‎ای که خال در آن وجود دارد را تحت پوشش قرار دهید تا از تحریک‌های بعدی جلوگیری شود.
در این شرایط بهتر است از هرگونه عمل محرکی مانند فشردن و یا خراش دادن آن خودداری کنید.

با تمیز نگه داشتن سطح خال، عفونت در عرض یک یا دو روز تمام می‌شود. با این حال در صورتیکه مبتلا به دیابت هستید و یا شرایطی دارید که بر سیستم ایمنی بدن شما تاثیر می‌گذارد و یا سابقه عفونت‌های پوستی دارید، بهتر است در اسرع وقت به یک متخصص پوست مراجعه نمایید.

در برخی از موقعیت‌ها ممکن است شاهد درد، تورم و یا خون‌ریزی و یا بزرگ شدن سطح خال شوید، در این شرایط بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. برای از بین بردن عفونت‌های سطح خال، ممکن است پزشک شما تشخیص دهد که لازم است یک دوره آنتی بیوتیک مصرف کنید.

حذف و از بین بردن خال

اگر خال‌های موجود در سطح پوست شما در ناحیه‌ای از بدن شما قرار دارد که در اثر برخورد با لباس و یا سایر اشیا تحریک می‎شود، می‌توانید از پزشک خود بخواهید که برای از بین بردن آن‌ها اقدام کند. روش‎های مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد، قیمت برداشتن خال در اصفهان با توجه به روشی که پزشک تشخیص می‌دهد، تعیین می‎شود.

حذف و یا از بین بردن باید توسط یک متخصص پوست  و یا جراح پوست انجام شود. به همین دلیل بهتر است که از پمادهای ضدعفونی کننده و یا داروهای خانگی بدون دستور پزشک استفاده نکنید، زیرا ممکن است استفاده نادرست از این دارو‌ها منجر به عفونت و یا خطر بیشتری در سطح پوست شود و زخم‌های ضخیم‌تر و ناخوشایندی را در اطراف خال‌های موجود در سطح پوست ایجاد نمایند. مهم تر از همه آنکه آن‌ها می‌تواند باعث عوارض و آسیب‌های جدی تری به سطح پوست شوند.

قیمت برداشتن خال در اصفهانیک متخصص پوست قادر خواهد بود که با استفاده از داروهای بی حس کننده موضعی و با استفاده از ابزار جراحی برای حذف کامل این خال‌ها اقدام کند.

راه‌های جلوگیری از عفونت در خال ها

اگر زمانی که پوست شما در معرض آسیب قرار می‌گیرد آن را با استفاده از آب و شوینده‌های مناسب، حداقل دوبار در طول روز بشویید و سپس آن را خشک کرده و درصورتیکه نیاز به پانسمان دارد آن را پانسمان نمایید، می‌توانید از عدم بروز عفونت در سطح پوست و یا آلودگی خال‌ها اطمینان حاصل کنید.

پرهیز از ایجاد خراشیدگی در سطح پوست

بهتر است هیچ گونه اقدامی برای ایجاد خراشیدگی در خارج سازی عفونت‌های موجود در خال و یا سطح پوست خود انجام ندهید.

چنانچه خال‌های موجود در بدن شما در ناحیه‌ای قرار دارند که در اثر برخورد با لباس و یا درگیر شدن با اشیا تحریک می‌شوند، می‌توانید در مورد از بین بردن آن‌ها با پزشک خود مشورت کنید.

خال‌های عفونی را باید جدی بگیرید و به آن‌ها توجه کنید. اگر روند درمان آن‌ها به سرعت انجام نمی‌گیرد، می‌توانید با یک متخصص پوست در این باره مشورت نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *