برخی از خالها از همان بدو تولد ایجاد شدهاند و قابل پیشگیری نمیباشند. پس همه خالها بعدا ایجاد نمیشوند و از همان زمان تولد نوزاد وجود داشته و اندازههای متفاوتی دارند از خالهای کوچک تا متوسط تا خالهای بزرگی که بخش زیادی از بدن را تحت پوشش قرار دادهاند. هر قدر خال مادرزادی بزرگتر باشد در آینده احتمال تغییر شکل و بدخیمی آن بیشتر میگردد لذا توصیه اکید داریم کودکی که خال بزرگ مادرزادی دارد اولا اگر اندازهاش اجازه میدهد در اولین فرصت از طریق جراحی پلاستیک برداشته گردد و همیشه تا قبل از برداشتن مورد معاینات دورهای قرار گیرد.
توجه شما را به این نکات جلب میکنیم :
- برخی از خالهای بزرگ آن قدر سطح بدن را درگیر کردهاند که حتی با جراحی پلاستیکی هم نمیتوان ترمیم لازم را بر روی بدن ایجاد کرد مثلا نیمی از بدن درگیر شده است
- گاها محل خالها اگر برداشته شوند سبب تغییر شکل نازیبا در نوزاد میشوند به عنوان مثال خالهایی که روی پلک قرار دارند
چرا رنگ انواع خال متفاوت میباشد؟
بعضی از خالها در نوجوانی ایجاد میشوند. از سطح این خالها گاها مو خارج میشود که به این خالها، خال بکر گفته میشود. گاهی خالها بعد از ۳۰ سالگی ایجاد شده و به رنگ قرمز میباشند که به دلیل تغییرات عروقی ایجاد شدهاند و به شکل دانههای ریز توت فرنگی بوده و به آنها آنژیوم گفته میشود.
برخی دیگر از نظر شکل با خالهای دیگر متفاوتاند. سایز آنها بزرگ، حاشیه آنها نامنظم و رنگشان یکنواخت نیست. این خالها حتما باید برداشته شده و برای بررسی به پاتولوژی فرستاده شود و این خالها میباشد که احتمال بدخیمی در اینها زیاد است. اغلب این افراد بطور ارثی در بدنشان تعداد زیادی از این خالها را دارند و این گروه از افراد همیشه باید تحت مراقبت و معاینه قرار گیرند به این خالها، خال دیسپلاستیک گفته میشود.