امروزه اغلب افراد در صدد از بین بردن خالهای خود هستند چون بر این باور دارند که خالهای تاثیر بسزایی بر روی ظاهر دارند. برخی از افراد بهترین کلینیک برداشتن خال در اصفهان و سایر شهرها را برای از بین بردن خال اسپایلوس انتخاب میکنند.
خالهای اسپیلوس به دلیل بروز برخی از مشکلات در بدن به وجود میآیند، خالهای پوستی انواع گوناگونی دارند که میتوان به اسپیلوس یا اسپایلوس اشاره نمود.
خال ملانوسیتی به سه دسته کلی تقسیم میشود که شامل:
- خالهای مرکب
- خالهای آبی
- خالهای پیوستگاهی
- خالهای داخل درمی
خال اسپایلوس
خال اسپیلوس به خال هایی گفته میشود که به طور ضایعات قهوهای مختلفی بر روی سطح بدن مشاهده میشود که در کنار هم قرار گرفتهاند و سایز آنها میتواند از چند میلیمتر تا چند سانتیمتر قابل تغییر است.
رنگ پوست خال اسپایلوس طبیعی یا تیرهتر از شکل اولیه خود است. با تشخیص ملانوم بدخیم بر روی سطح خال اسپایلوس باید هرچه سریعتر برداشته شود.
خال اسپایلوس ممکن است در هر قسمتی از بدن به وجود آید و باعث بروز مشکلات بسیار برای شما گردد.
وجود این نوع خال بر روی بدن کاملاً طبیعی است و ممکن است برای هر شخصی اتفاق بیفتد. خال اسپایلوس باعث به وجود آمدن نوعی رنگدانههای بزرگ پوستی ایجاد میکند که بیشترین نقطه از بدن را که تحت تاثیر خود قرار میدهد سینه، پا، کمر است.
خال اسپایلوس فاقد علائم یا نشانهای هستند و معمولاً عوارض خاصی ندارند فقط در بعضی از افراد ممکن است اختلالاتی برای زیبایی افراد ایجاد کند.
علتهای اصلی خال اسپایلوس عبارت است از:
- سندرمفاسیس
- سندرم اپشتین
خال اسپایلوس به صورت اتفاقی روی میدهد و تا به امروز از علت آن مشخص نشده است.
به صورت کلی نیازی به درمان این وضعیت نخواهد بود با توجه به این که موجب زیبایی افراد را تحت تاثیر خود قرار دهد. از سویی که این نمونه از خالهای اسپایلوس خوش خیم میباشند اما بهتر است در مورد آنها اطلاعات کافی و لازم را کسب نمایید.
دلیل ازدیاد خال بر روی صورت و بدن باید با آزمایشات بالینی مختلف مشخص شود.
علتهای بروز خال اسپیلوس
تا به امروز علتهای ایجاد خال اسپیلوس مشخص نیست. بعضی از محققین طبق مطالعات و آزمایشاتی که انجام دادهاند، دریافتهاند که ممکن است یکی از دلایل بروز این عارضه پوستی واکنشهای ژنتیکی باشد. لذا هنوز این عامل به اثبات نرسیده است و در دست بررسی میباشد.
خال اسپیلوس میتواند به صورت مادرزادی از بدو تولد به همراه نوزاد باشد یا در هر دوران از زندگی انسان به وقوع بپیوندد.
اما باید گفت این نوع خال در کودکان و نوجوانان بسیار رایج است. ایجاد این نوع خال فرقی نمیکند که زن باشی یا مرد یا اینکه از کدام قوم یا نژادی باشی برای تمامی افراد یکسان عمل میکند.
امروزه خالبرداری با جدیدترین متدها بدون باقی ماندن جای آن در مراکز و کلینیکهای معتبر انجام میشود.
درمان خال اسپایلوس
برای درمان خال اسپایلوس یکی از بهترین و آسانترین روشهای موجود برای برداشتن خال، جراحی است. البته باید گفت راههای درمانی مختلفی وجود دارد که هر کدام بسته به نوع خال متفاوت میباشد.
برداشتن خال به عنوان یک عمل زیبایی محسوب میشود. برخی از خالها که ممکن است منجر آنقدر بدخیم باشند که منجر به سرطان شود در این گونه موارد باید حتماً از عمل جراحی برای درمان استفاده نمود و خال را برداشت.
تا جایی که امکان دارد باید از برداشتن خال در اصفهان با کمک لیزر یا کوتر خودداری نمایید و جهت مشخص نمودن ویژگیها و مشخصات آزمایشگاه آسیب شناسی ارسال شود.
این موارد به شرح زیر میباشد:
خال هایی که یک یا چند مورد از علائم زیر را دارا باشند:
- هم قرینه نبودن خال
- یکدست و هماهنگ نبودن رنگ خال
- نامتقارن و نامنظم بودن حاشیه خال
- خالهای بسیار بزرگ
در یک فرد بالغ هر گونه خالی که به وجود آید ممکن است بر اثر هرگونه عارضهای دچار تغییر فرم دهد.
خال اسپیلوس ظاهر بدشکل دارد و موجب به وجود آمدن مشکلاتی برای بیماران میکند به همین خاطر هنوز درمانی برای بهبود کامل آن کشف نشده است. بر همین اساس متخصصین پوست به صورت مداوم و منظم کلیه حالات شکل، سایز، رنگ خال را مورد بررسی قرار میدهند و هر گونه تغییری را ثبت مینمایند. در صورتی که تغییرات خیلی محسوس باشد پزشک اقدام به جراحی و برداشتن خال میکند.
البته روشهای دیگری برای برداشتن خال اسپایلوس نیز وجود دارد نظیر الکتروکوتر است که باید قبل از آن معاینه کامل و غربالگری به صورت مداوم و پیوسته انجام گیرد و تمامی جوانب مورد بررسی قرار گیرد.
درمان خال اسپیلوس توسط لیزر دی اکسید کربن
طبق بررسی هایی که توسط متخصصان در خصوص موثر و مفید بودن درمان با استفاده از روش لیزر دی اکسید کربن شده است. این نوع درمان امروزه بسیار کاربرد دارد و بیشتر افراد نیز از این شیوه درمانی استقبال میکنند.
عارضههای خال اسپیلوس
از عوارض خال اسپیلوس شامل مواردی نظیر:
- یک مشکل مادرزادی نامرغوب همانژیوم است به نام سندرم فاسیس
- اختلال پوستی نامنظم و نامرغوب
- سندرم اپشتین
البته باید توجه داشته باشید وجود این عوارض تنها به معنای ایجاد خال اسپیلوس نخواهد بود این عوامل به ما نشان میدهد که این موارد نیز میتوانند باعث عوارض اسپیلوس شود. از سوی دیگر باید بدانید که نبود هر کدام از موارد ذکر شده نمیتواند دال بر مبتلا نبودن خال اسپیلوس باشد.
راههای تشخیص خال اسپایلوس
شاید برای شما سوال پیش آید در چه صورتی نیاز است که خالها را از بین ببریم؟ خال اسپایلوس را میتوان به صورت چندین روش مورد ارزیابی و تشخیص قرار داد و سپس با توجه به نظر پزشک برای برداشتن خال اقدام کرد.
راههای تشخیص خال اسپایلوس عبارت است از:
- لامپ وود
- درموسکوپی
- نمونه برداری پوست
- عکسهای سریالی
در ادامه هر یک لز موارد فوق را توضیح خواهیم داد.
۱. لامپ وود
یکی از روشهای تشخیص خال اسپایلوس استفاده از لامپ وود است که توسط نور فرابنفش بر روی سطح پوست تابیده میشود با این روش پزشک میتواند پوست و تمامی تغییرات و رنگدانهها را معاینه کند.
۲. درموسکوپی
با استفاده از دستگاه درموسکوپی که توسط متخصین پوست با عدسیهای بزرگ کننده که مختص پوست هستند معاینه میشود.
۳. عکسهای سریالی
با استفاده از تصاویر و گرفتن مداوم عکسهای سریالی که با گذشت زمان تمامی تغییرات ثبت میشود.
۴. نمونهبرداری پوست
با روش نمونهبرداری پوست یا بیوپسی پوست، قسمتی از پوست برداشته میشود و برای بررسی و معاینات دقیقتر به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده میشود. متخصص پاتولوژیست نمونه مورد نظر را در زیر میکروسکوپ قرار میدهد و آن را بررسی میکند. سپس نظر قطعی خود را میدهد.
در اغلب موارد نیازی به نمونهبرداری نیست تنها در موارد خاص که پزشک نتواند بیماری را به خوبی تشخیص دهد یا علائم و نشانهها بسیار شبیه به هم باشند از این روش استفاده میشود. بر همین اساس متخصص ممکن است در طی تشخیص قطعی آزمایشات بیشتری برای رد کردن احتمال سایر فرضیات انجام دهد تا بتواند تشخیصی دقیق و قعطی از بیماری فرد به دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.