جای نگرانی وجود ندارد. این که خالها در صورت و بدن شما به صورت ناگهانی ناپدید شوند، کاملا طبیعی خواهد بود. ناپدید شدن خالها باعث نگرانی نخواهد بود مگر اینکه پزشک شما درباره آن ابراز نگرانی کند. آنها میتوانند تعیین کنند که آیا دلیلی وجود دارد که باعث نگرانی شود و یا نه.
خالها از هر نوعی میتوانند باشند، خالهای هالهای شکل، پس از گذر زمان از بین میروند. فرایند ناپدید شدن خالها زمانی شروع میشود که یک حلقه رنگ پریده و سفید در اطراف خال وجود داشته باشد. با گذشت زمان رنگ خال به رنگ پوست تبدیل خواهد شد و در نهایت اثری از آن روی پوست به جا نخواهد ماند.
آیا خالها میتوانند ناپدید شوند؟
یک خال مجموعهای از ملانوسیتها است که شامل سلولهایی هستند که رنگدانه آنها متفاوت از رنگ پوست میباشد.
خالها ممکن است در طول زمان تغییر کنند، تکامل یابند یا با پیدایش ناگهانی خال رو به رو شویم. بعضی از خالها در نهایت ناپدید میشوند.
باید بدانید هنگامی که خالهای سالم ناپدید میشوند، این مسئله یک فرایند طبیعی میباشد. در صورتی که خال روی بدن یا صورت شما ناپدید نشد، میتوانید با مراجعه به مراکز خالبرداری اصفهان و مشورت با پزشک متخصص خال خود را بردارید.
مراحل ناپدید شدن خالها ممکن است به این صورت باشد که خال ابتدا شبیه به یک نقطه صاف و مسطح شود، سپس رنگ آن تغییر کند و در نهایت ناپدید شود. این روند یک تکامل طبیعی برای خالها خواهد بود و به ندرت ممکن است که از علائم سرطان باشد.
علت ناپدید شدن خالها
خالها ممکن است بنا به دلایل مختلفی ناپدید شوند. بعضی از افراد پس از ناپدید شدن چندین خال در بدن خود متوجه این تغییرات میشوند.
بررسیهای منظم پوست میتواند در تشخیص این مسئله به شما کمک کند.
یکی از رایج ترین دلایل ناپدید شدن خالها تغییرات هورمونی میباشد. بسیاری از خالها ممکن است در اثر این تغییرات به خصوص در زمان بارداری خانمها ناپدید شوند. رنگ برخی از خالها ممکن است تغییر کند، یعنی روشن شوند و پس از مدتی به رنگ سابق خود درآیند.
تغییرات خالها
خالهایی که از زمان کودکی در صورت و بدن ظاهر شدهاند، میتوانند از نظر ظاهری با یکدیگر متفاوت باشند.
خالها ممکن است که سبز، صورتی و یا به رنگ قرمز باشند. برخی از خالها دارای ظاهری متقارن و برخی دیگر نامتقارن هستند. همه خالها مسطح نیستند، برخی از خالها ممکن است که جزء انواع خالهای گوشتی به حساب بیایند.
آنچه اهمیت دارد این است که به تغییرات خالهای صورت و بدن خود در طول زمان توجه داشته باشید و در صورتی که آنها با گذر زمان دچار تغییر شدند، به پزشک مراجعه کنید. روشهای درمانی انواع خال متعدد است که پزشک با توجه به نوع خال بهترین روش را انتخاب میکند.
به طور کلی خالها در دوران کودکی و نوجوانی رشد کرده و توسعه مییابند. بیشتر افراد تا زمانی که به سن بلوغ میرسند، حداقل حدود ۱۰ تا ۴۰ خال در بدن خود دارند، بعد از این مدت لازم است که به رشد خالها و یا تغییرات آنها در بدن توجه کنید.
اغلب افراد افراد روی خال صورت حساس هستند و ترجیح میدهند که خال صورت را بردارند، برداشتن خال صورت در اصفهان با روشها و تکنیکهای مختلفی انجام میگیرد.
ایجاد تغییرات در سطح خالها ممکن است نشانهای از ملانوم (یک نوع سرطان پوست) باشد. ناپدید شدن خالها تا زمانی که دچار تغییر نشده باشد، باعث نگرانی نخواهد بود.
در صورتی که در ظاهر خال تغییری ایجاد شود، هنگام لمس آن احساس ناراحتی کنید، خونریزی از سطح خال، خارش خال و پوسته پوسته شدن خال ممکن است از علائم ملانوم باشد و لازم است که هنگام مشاهده این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید.
هنگام بررسی خالها در صورتی که یک طرف خال با طرف دیگر تقارن نداشته باشد، در رنگ آن تغییری به وجود آید و یا اندازه آن بزرگ شود، ممکن است باعث نگرانی شود.
مراجعه به پزشک
در صورتی که خالهای شما قبل از آنکه ناپدید شوند، نشانههایی که در بالا عنوان شد را از خود نشان دهند، لازم است که سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
همچنین هنگام ملاقات با پزشک بهتر است که تغییرات در خالها را با جزئیات به پزشک خود توضیح دهید.
قبل از بررسی خال و یا مکانهایی که خالهای ناپدید شده در آن حضور داشتند، پزشک درباره علائم و سوابق بیماریهای شما سوال میپرسد. در صورتی که نیاز باشد و با توجه به تشخیص پزشک برای اطمینان بیشتر، شاید نیاز به انجام آزمایش داشته باشید.
موارد مشکوک و تشخیص پزشک
در مواردی که پزشک شما به خال و یا ناحیهای از بدن مشکوک باشد، ممکن است بیوپسی را توصیه کند.
در بیوپسی با نمونهبرداری از بافت پوست و انجام آزمایش بر روی آن، پزشک میتواند با اطمینان بیشتری درباره خال و یا آن ناحیه از بدن که تحت آزمایش قرار گرفته است، اظهار نظر کند.
کار دیگری که ممکن است پزشک شما زمانی که مشکوک است انجام دهد، این است که غدد لنفاوی شما را تحت آزمایش قرار دهد، دلیل این کار این است که معمولا سرطان در اطراف غدد بدن گسترش مییابد.
در بعضی موارد ممکن است که پزشک شما انجام بیوپسی را تشخیص دهد و پس از آن یک دور مشاوره برای شما تعیین کند، همچنین ممکن است که با عکس برداری از خالهای شما، روند تغییرات آن را بررسی کنند. در صورتی که تغییرات بسیاری در ظاهر خالها رخ دهد، آنها با انجام آزمایشها پیش خواهند رفت.
اگر پزشک شما در طول بررسی پوست شما هیچ مورد بدخیمی را مشاهده نکند، نیازی به درمان خال نخواهد بود، اما همچنان لازم است که شما به تغییرات خالهای خود توجه داشته باشید.
در صورتی که پزشک شما ملانوم را تشخیص دهد، روند درمان خال آغاز خواهد شد. این روند ممکن است که شامل یک روش ساده برای حذف خالها باشد و یا در صورتیکه ملانوم گسترده است از روشهای دقیقتر یا روند درمانی طولانیتری برای درمان استفاده شود.
تشخیص ملانوم
در صورتی که پزشک شما ملانوم را تشخیص دهد، لازم است که آزمایش کامل پوست را انجام دهید. ممکن است که با توجه به تشخیص پزشک، لازم باشد که جراحی انجام شود.
در برخی از شرایط برای اطمینان بیشتر لازم به بیوپسی و یا آزمایش غدد لنفاوی خواهد بود. معمولا زمانی که ملانوم تشخیص داده میشود، آنها نزدیک به غدد لنفاوی توسعه مییابند.
دانستن این که ملانوم چگونه پیشرفت میکند، به روند درمان شما کمک خواهد کرد. شاید لازم باشد که برای روند درمان تحت بررسی تیمی از متخصصان قرار بگیرید. هدف درمان، حذف کامل ملانوم از سطح بدن میباشد.
در این شرایط ممکن است که جراحی تنها درمان موردنیاز باشد. تشخیص زود هنگام ملانوم روند درمان را سرعت میبخشد، اما در صورتی که ملانوم در بدن شما گسترش بیابد، برنامه درمان شما ممکن است که علاوه بر دارو شامل جراحی برای حذف غدد مشکل دار باشد.
پس از درمان نیز لازم است که تحت مراقبتهای پزشکی قرار گیرید و مرتب تغییرات خود را بررسی کنید و به پزشک خود اطلاع دهید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.